maandag 30 november 2015

De opnamedag

Het is nu echt....Gerbrand ligt in het UMCG op afdeling E2 en kamer 95. Superdeluxe, want hij heeft een 1 persoonskamer!
WIFI lijkt goed, dus morgenavond gaan we ff proberen of we kunnen "Skypen". Zou wel gaaf zijn, want dan is er nog een manier om contact te houden.

Maar goed, terug naar de gebeurtenissen van vandaag.

Vanochtend met de kinderen naar school/werk vertrokken nadat we Gerbrand natuurlijk even een vette knuffel hadden gegeven. Wonderbaarlijk hoe rustig onze schatjes eronder blijven/zijn.

Ger vertrok later richting Groningen en zou door een vriendin gebracht worden.
Om 10 uur mocht hij zich melden op de afdeling en tja....wat gebeurd er dan zo'n eerste dag?

Eigenlijk nog niet zoveel, het spannendste was het inbrengen van een intraveneus infuus onder het sleutelbeen (plaatselijk verdoofd) en vervolgens het maken van een röntgenfoto om te kijken of alles goed zat. En of ze geen long hadden geraakt....de gedachte alleen al brrr.
Dit is dus allemaal goed gegaan gelukkig.

En dan het schema van de komende dagen:
Als je het zo ziet, lijkt het zo simpel: morgen en overmorgen slechts een half uurtje chemo.....maar het schijnt een beroerd goedje te zijn deze. Ben benieuwd hoe Gerbrand hier op gaat reageren. Tijdens het toedienen mag hij in ieder geval continue ijs in de mond houden om te koelen en al te veel schade aan de slijmvliezen in mond en keel te voorkomen.

Vanavond hebben we nog even vanuit hier een videoberichtje gestuurd om papa welterusten te wensen en verder is het nog steeds de normale gang van zaken. Alleen Ger is niet thuis en dat voelt wel vreemd rustig....Ik heb dan ook de laptop maar mee naar boven genomen toen ik de kinderen naar bed ging brengen en ben zelf ook maar op bed gekropen.
Ach de wind waait buiten goed en laat ons horen dat het goed herfst is. Brrrr...

Op naar morgen! Best spannend.



2 opmerkingen:

  1. Allemaal een goede nachtrust daar in Assen en Groningen, Veel sterkte morgen, zal aan jullie denken Groetjes uit Leusden

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel sterkte vanuit Oud Beijerland voor Gerbrand in Groningen en jullie thuis in Assen.

    BeantwoordenVerwijderen