woensdag 18 november 2015

Het is groen

Een blaadje in de zomer is groen, gras is groen, kikkers zijn groen en het stoplicht stond op groen.
Groen licht....

Alle onderzoeken zijn geweest en bloedwaardes zien er vrij stabiel uit. Niets staat de transplantatie meer in de weg, dus we konden een datum afspreken vanochtend.

De verpleegkundige ging ff rekenen en kwam uit op....3 december. Ik kon het niet laten en flapte er uit :"Kan het niet een weekje eerder? Ik wil hem graag met kerst thuis!"

Het kon! Dus 26 november (volgende week donderdag) is de opname. Die dag wordt dan een intraveneus infuus bij het sleutelbeen geplaatst, waardoor hij medicatie en voeding kan krijgen. Via deze weg worden zijn stamcellen ook teruggegeven.

Dan volgt er een superchemo van 2 dagen, waarmee alles wordt gekilled en zijn weerstand op 0 komt te staan.
1 dag rust, daarna krijgt Gerbrand zijn eigen stamcellen weer terug en.....is het wachten. Wachten tot deze hun werk doen en de weerstand weer opgebouwd gaat worden.

Totaal duurt dit meestal 3 tot 4 weken, dus de kans is wel degelijk aanwezig dat we Kerst met z'n viertjes thuis vieren.

Eenmaal thuisgekomen vanochtend, hebben we de koe bij de horens gevat; Kojak is in tha house compleet met lolly :) Dylan nam zijn kapperstaak erg serieus en ook Angeline droeg haar steentje bij en fotografeerde het hele gebeuren.


Woensdag worden we gebeld hoe laat de opname is en of het donderdag of vrijdag wordt.
We gaan het zien, we gaan het meemaken en laten alles over ons heenkomen.

Over bezoekregels e.d. kom ik in een ander blog op terug, want daar zitten ook nog wel wat haken en ogen aan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten