zaterdag 22 augustus 2015

Bijtanken met baksels

Gisteren was inderdaad strak gepland! We waren mooi op tijd in Groningen en Ger had zich nog maar net aangemeld of hij mocht al mee voor de echo.

Nee, nog steeds geen baby in zijn buik, maar ook verder nog weinig bijzonderheden waar te nemen t.o.v. de laatste echo. Dus miltproblemen, leverproblemen en dat soort ongein lijkt niet aanwezig en de buikklachten te veroorzaken. De klachten zijn overigens wel al verminderd, maar toch lichtelijk nog aanwezig. De extra movicolon en meer beweging lijkt te helpen.
Toch zag de "echoman" dat zijn darmen aardig vol leken; normaal zie je allemaal donkere vlekken en nu niet....maar met een echo kun je dit niet zeker stellen.

Oke, met die info op naar het APD infuus. Terwijl Ger op het dagcentrum lag, ben ik even gaan wandelen richting Action om wat canvas doeken te halen. Blij dat ik uit eindelijk weer in het koele UMCG was! Het begon al aardig klam/benauwd aan te voelen buiten.
Maar goed....11:42 werd de infuusnaald weer uit Ger's arm gehaald, zodat we precies om 11:45 (nou ja...een halve minuut te laat, maar wie let er op) ons aanmelden voor de afspraak met de arts. Strak!

Advies arts: extra movicolon blijven gebruiken en veel erbij drinken. Minstens 2 liter....nou da's geen probleem als je kijkt wat Ger nu drinkt op een dag. De dosis van de Lenalidomide wordt eerst nog niet aangepast; De resultaten van het eiwit in het bloed vielen wat tegen, maar dat kwam vermoedelijk omdat de kuur nog moet "inbedden" zeg maar. Waar we met de eerste keer fikse dalingen hadden.....nu was het slecht iets van 15 gezakt. In ieder geval wel dalend gelukkig, dus het lijkt wel aan te kunnen slaan.
De uitslag op zijn onderbenen moet Gerbrand maar even voor lief nemen. Gelukkig gaat het niet om extreme jeuk o.i.d.

Ook had de hematoloog nu zijn neus wel de goede kant op staan en was een stuk geduldiger en vriendelijker naar ons toe. Scheelt een stuk!
Met een nieuw recept voor het volgende blok en een afspraak voor over 3 weken lopen we richting apotheek....nou ja lopen? Gerbrand lukt het niet meer, dus hij laat zich rijden...ideaal die golfkar-taxi's daar.
Tijdens het wachten, maken we ff gebruik van de tijd en gaan bij het tegenoverliggende restaurantje/lunchroom wat eten. Allebei wat energie erbij halen zeg maar.
En dan op naar huis; Dylan speelt bij een vriend en als we net thuis zijn komt Angeline met een vriendin hier.

Vandaag verder bijtanken: Eerst boodschappen en daarna met Dylan naar zwemles. Als we terug zijn wil ik eerst verder met het schilderen van een kastje, maar de eerste laag blijkt nog niet droog. Dan maar verder met mijn pogingen om een goed biscuit-beslag te maken. Ik had al eerder een aantal taartjes in wording de container in gesmeten, maar nu lukt het wonderbaarlijk aardig!
Oke....dan op naar botercreme en versieren. Ik moet eerlijk zeggen dat Angelines creatie er beter uitziet dan die van Dylan en mij haha....Ach, strakjes proeven en anders gaan we lekker door met experimenteren...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten