zaterdag 27 juni 2015

Euh....ietsje anders dan gedacht. ..

  
TT run !
Vanmorgen begonnen met het vierde en laatste blok van deze chemo kuur. Dit betekend ook weer bloedprikken en een gesprek met de behandelend arts.

Na het vorige gesprek dachten we dat de plasmacel-transplantatie de logische volgende stap zou zijn. Dit schijnt niet helemaal een goede aanname te zijn geweest.....
Nu het goede verhaal, wat ons gisterochtend is uitgelegd;
We zijn nu het laatste blok van deze chemokuur gestart. Dan volgt er eerst een nieuwe beenmergpunctie en wordt er weer een urine-onderzoek gedaan.

Zijn de resultaten positief? Dan gaan we naar de cardioloog en wordt de longfunctie getest...kijken of Gerbrand fit genoeg is om de transplantatie te doorstaan en of er nergens een infectie zit. Bij een "GO" volgt dan de eerder beschreven opnames en transplantatie.

Zijn de resultaten negatief? Tja, ik hoop het natuurlijk niet, maar dan moeten we in gesprek over het eventuele vervolgtraject; Nog eens deze chemokuur of een andere mix van medicijnen? 

"Losse schroeven" dus..... Daarnaast is Gerbrand de laatste tijd iets meer aan het wandelen en fietsen. Hartstikke positief natuurlijk. Helaas heeft hij nu wel weer wat meer pijn bij zijn ribben en in zijn rug. Lastig om de juiste afstemming te vinden tussen actie en rust als je weerstand langzaam maar zeker achteruit gaat...

Vaderdag

Maar goed, naast dit verhaal hebben we de afgelopen week ook hoogtepuntjes gehad: Ik heb de TT run kunnen lopen! En genoten! Thanks aan mijn zus en zwager voor de aanmoediging en de "taxi".
Dylans juffen jarig
Natuurlijk was het op zondag vaderdag, dus ontbijtje en zelfgemaakte cadeautjes horen daarbij :) Daarna nog 2 jarigen bezocht... vol dagje.

Vervolgens kon deze mama ook zelf weer ff aan de frutsel, want Dylans juffen hadden besloten hun verjaardagen nog even te gaan vieren. Ons mannetje wilde net als een vriendje, als gelaarsde kat....gelukkig had ik nog het e.e.a. liggen van een paar jaar terug! 

En dan komen de kids met hun rapporten thuis....trotse ouders zijn we, want ondanks alle gebeurtenissen de afgelopen maanden zijn de schoolresultaten geweldig!

Zelf ook weer begonnen met een paar uurtjes te werken. Het valt niet tegen moet ik zeggen. Ik houd nog energie over voor thuis, dus een positief teken.

En de overige tijd? Euh....schilderen, tuintje, wandelen en blij zijn met een prachtige rozenboog, die we gekregen hebben. Gisteren afgeborsteld en weer een mooi kleurtje gegeven; straks een geweldige entree van onze voortuin. Hekje erbij en dan aan weerszijden van de boog een bloembak met klimmer....iemand een leuke suggestie???

Angeline's rapport
Dylans rapport

Geen opmerkingen:

Een reactie posten